Как микроблогинга може да помогне на живота ви

4 03 2009

twitter-hashclouds

Микроблогинга в България, а и почти навсякъде и винаги се приема като нещо забавно несериозно и развлекателно. И това е страхотно, но малко хора са се замисляли, че този тип услеги всъщност може да е доста полезен.

За тези от вас които не знаят какво е микроблогинг това е нещо като блог, но имате право да въвеждате кратки съобщения. По този начин можете често да пишете какво правите в момента и да следите какво правят приятелите ви.

За да ви обясня както трябва по какъв начин микроблогинга може да ви помогне ще трябва да създадем една измислена ситуация. Да предположим, че вие имате регистрация в Twitter например и че сте убедили приятелите си също да го ползват и обновяват редовно. Да кажем, че вие и приятел сте се разбрали да излете някъде например на кафе. Та вие отивате на уговореното място, но приятелят ви закъснява. Вие проверявате Twitter-а и разбирате, че той е попаднал в задръстване. Сега ще кажете „Това е тъпо мога просто да му звънна“ и ще сте напълно прави. Но в една идеална ситуация проверявайки twitter може да видите, че друг ваш приятел е на близо и да отидете да го видите или той да дойде докато пристигне другия. 

Ако се замислите микроблогинга може да бъде не само едно забавно място, но и един много полезен инструмент. Разби ра се въпреки, че аз самият пиша това, ми се струва, че тази ситуация ще е обичайна чак след няколко години въпреки всички удобства които предлага. Сигурен съм обаче, че ако опитате и накарате няколко приятеля/приятелки да опитат всички ще извлечете определена полза от това. Разбира се ако резултата не оправдае очакванията ви винаги можете да продължите да микроблогвате, намирайки нови интересни хора. Интернет е едно необятно пространство с неограничени възможности чакащи да бъдат използвани и разширени. 

 

Follow me on Twitter!!!

Advertisements

Действия

Information

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s
%d bloggers like this: