Safari 4 Beta

13 03 2009

whatis-innovative-20090217jpg

Ето го и ревюто на новото Сафари. Apple твърдят, че има цели 150 нови екстри и сега ще разгледам най – очевидните и важни.

11

Най – първото нещо което ви прави впечатление е листа с Top Sites който виждате всеки път щом стартирате браузъра. Потребителите на Opera може да го познаят като Speed Dial, но всъщност действа малко по – различно. Показва сайтовете които посещавате най – често. Можете също да си ги запазвате и пренраждате след натискане на бутона Edit. В десния долен ъгъл пък можете да претърсвате историята си която вече можете да разглеждате и в Cover Flow. Тук има различни мнения. Някои мислят, че е безполезно, но всъщност ако не помниш името на сайта би могло да бъде доста полезно.

21

Друга основна промяна е че табовете вече се намират най – отгоре. Малко е страно докато свикнеш, но не и неудобно.

picture-1

picture-2При търсенето е въведено и предсказването на търсене. Това също може да се окаже много удобно и полезно.

А сега и нещо което липсва. SnapBack. Всъщност на мен няма да ми липсва много никога не съм го ползвал, но все пак… Също така и адресната лента вече не се оцветява в синьо при зареждане. Което лично мен много ме дразни защото не мога да видя как вървят нещата.

Нещо друго може би най – важното. Скоростта. Изключително бърз браузър. Не бях виждал друг като този досега. Наистина работи дста добре. Надявам се скоро да излезе официално а не само бета.

Честно казано това е всичко което се набива на очи. Лесно мога да видя в сайта на Apple всички нови неща и да ги опиша, но не искам да ви занимавам с излишни глупости.

Можете да изтеглите браузъра от тук. Надявам се краткото ревю да ви е харесало.

Advertisements

Действия

Information

3 Коментари

14 03 2009
Niksana

Тия „Top Sites“ наистина прилича на „Speed Dial“ на опера,айде показва не тия сайтове дет си сложил ми най-посещаваните,но пък командата на операта за „Speed Dial“ Ctrl+номер от 1-9 и влиза в някой от 9-те сайта т’ва го има в Safari същото 😉

15 03 2009
tallulla

Наистина е много приятен, въпреки, че на мен предишния ми доподаше повече. Може би не съм свикнала. Лично аз препоръчвам на притежателите на MAC Mozilla Camino – страхотен, бърз и стилово много добре издържан браузър. 🙂

16 03 2009
Axel

Да хубав браузър благодаря…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s
%d bloggers like this: