iCloud OS – Онлайн Операционна Система

9 04 2009

Ако сте като мен и обичате да експериментирате с операционни системи или пък имате няколко компютъра и синхронизирането на работата ви отнема повече време от колкото самата работа то тази онлайн ОС може да ви помогне.  Важно е да се отбележи обаче, че това е все още БЕТА за IE а за Firefox дори Alpha такаче не очаквайте стабилност.

За да започнете да използвате услугата е необходимо единствено да се регистрирате тук. След това отивате на os.icloud.com и се логвате. Тук трябва да ви предопредя да бъдете търпеливи при мен не стана първите няколко пъти не знам защо. След това трябва да приемете едно споразумение и сте готови. Малко зареждане и ето ни на Desktop-a. Създателите явно са се старали да имитират XP. Не знам как е когато имате по – бърз интернет, но при мен всичко работеше много бавно. 

1

Но да разгледаме функциите игнорирайки всички проблеми. Имаме си Sidebar, Task bar и иконки. Това са основните елементи. По подразбиране „инсталираните“ програми са: Mail, Calendar, Photos, Movie, My Cloud и Write. Имаме разбира се и кошче. Отстрани вляво имате няколко опциики за изход, страничната лента и други.

2Календара не предоставя кой знае колко екстри, но въпреки това може да бъде удобен. В крайна сметка това е календар, какво толкова ще правите с него. При Mail-а положението е почти същото, но пък е хубаво, че можете да го настроите през IMAP и да си ползвата сегашната поща. Photos както разбирате от името е програмата с която ще се разглеждат снимките. Write изпълнява функцията на Word при Windows и Pages при Mac OS X. 

Истинската магия обаче се очаква да се крие в My icloud. От там можете да управлявате всичко и да качвате свои файлове на съхранение, за да са достъпни от всяко място на света с интернет. 

Та това е онлайн операционната система. Със сигурност има какво да се прави още по нея, но я пробвайте! Въпреки, че аз бих предпочел да си кача файловете из услугите на Google всеки си има вкус. Приятни минути/часове/дни (според скоростта на интернета) с тази иновативна услуга.

Advertisements

Действия

Information

3 Коментари

9 04 2009
trotoar

А какво и е предимството всъщност. Мога ли да си инсталирам различни приложения за XP, например?

9 04 2009
Axel

Предимството е, че можеш да отвориш сайта от всеки компютър и да видиш своите неща. Не, не можеш да инсталираш приложения за ХР. Сайта има специални свои като калкулатори и други такива. Поразрови се на мен нета ми е много бавен и нямах нерви да проверя всичко, но идеята ми се стори интересна.

24 04 2009
Безплатна cloud computing услуга | Aureyr

[…] един български блогер е написал доста добро описание на този адрес Category: Технология You can follow any responses to this entry through the RSS […]

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s
%d bloggers like this: