280slides.com

29 04 2009

280slideslogo256

280slides.com е сайт, който ви предлага да направите сравнително приемливи презентаций онлайн. Моля да забележите, че продуктът е в BETA затова не очаквайте много.

В днешните времена много услуги, които използваме ежедневно преминавата online. Това се нарича Cloud Computing и означава, че за да използвате дадена „програма“ ви е необходим единствено браузър. Вече се появи и цяла операционна система в облацине за която вече съм писал. Cloud Computing технологията е един доста полезен и бързо развиващ се пазар, затова не е изненадващо, че попадаме и на сайт като 280slides.com.

Сайтът е доста добър и полезен и това което прави е да изработва презентации в случай, че не притежавате  съответната програма за това. Някои от вас ще забележат, че интерфейсът много наподобява Keynote от офис пакета iWork на Apple.

За да започнете да използвате сайтът трябва просто да отидете до 280slides.com и да щракнете на Try it now, free. Може да се наложи да почакате в зависимост от скоростта на интернет връзката ви. След това ще можете да изберете тема за презентацията и да започнете да я изработвате. Не мисля, че трябва да обяснявяам подробно как се прави и съм сигурен, че ще се ориентирате. Можете да добавяте картинки и други обекти. Да променяте цвета и прозрачността на текста и още много други. Едно от нещата които няма да намерите обаче са ефектите при появяване на обекти или смяна на слайдовете. Ако желаете такива неща ще трябва да си купите съответния софтуер.

Въпреки това този сайт може да бъде много полезен и функционален за тези от вас които се нуждаят от простичка презентация. Едва ли ще ви свърши работа ако трябва да изработите нещо, което ще представяте пред голяма публика или на голямо събитие, но за по – тихи събрания става. Въпреки, че е в BETA сайтът е доста стабилен и функционален въпреки, че има какво да се очаква. Пробвайте го и оставете отзив с коментар!

Advertisements

Действия

Information

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s
%d bloggers like this: