Apple вече имат netbook

2 05 2009

netbookmockupscr_001-large

Може да не знаете, но компанията вече има лаптоп който уж трябва да е netbook. Проблемът обаче е, че продуктът не се вмества много добре в това понятие.

През 2008г. когато беше представен MacBook Air вероятно е бил замислен като netbook. Той бе сърувноваван и бе предназначен за ултрамобилност, минимално тегло и разбира се се постараха да го направят и изключително тънък. Причината да не го мислите за netbook е главно цената и размерът му. Всички други белези са характерни за мини лаптопите.

MacBook Air не е харесван главно заради факта, че няма CD/DCD устройство, ниската работна честота на прроцесора, липсата на добро I/O – все неща които се приписват на малките компютри. Когато беше представен обаче Apple го конкурираха с едно Sony като изтъкнаха неговата миниатюрна клавиатура и малък дисплей,  както и разбирасе дебелината. Та както казах Apple решиха да направят компютъра малко по – функционален добавяйки му приличен размер екран и клавиатура.

Въпреки факта, че MacBook Air вероятно е бил предназначен като конкуренция на нетбуците Apple може би ще ни представят друг netbook, но най – вероятно ще е под формата на таблет. Има и някаква минимална вероятност MacBook Air да бъде спрян от продажба.

Ако публикацията ви харесва, моля, гласувайте за нея в Svejo.net!

Advertisements

Действия

Information

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s
%d bloggers like this: