Windows 7

11 05 2009

windows_7_leakНапоследък се вдига известен шум отностно Windows 7 RC затова реших и аз да напиша нещо по въпроса. Тук ще разгледаме някои от нововъведенията и промените в новата операционна система от Microsoft и какво трябва да представлява тя за потребителите.

Факт е, че Vista далеч не беше това, което Microsoft се надяваха да бъде. За сметка на това обаче от компанията се надяват Windows 7 да стабилизира нещата предлагайки на потребителите сигурност и най – вече стабилност. Засега изглежда, че обещанията им ще бъдат спазени и скоро Vista ще е в миналото.

Както вероятно знаете още при BETA версията можеше да видите, че task bar-а е доста променен. Към него сега са добавени още няколко нововъведения: можете да дръпнете файл държейки Shift върху икона в лентата и той ще бъде отворен със съответната програма. Можете също да натиснете Widnows + число за да отворите съответната програма от task bar-a. Също така към повечето програми които добавяте е добавена опция с която лесно да отваряте скоро затворени документи.

Новата версия на Windows е заредена и с повече теми отколкото BETA-та, лесен контрол на power management-а и още някои малки промени.

Може би най – вълнуващото нещо обаче е т.нар. XP mode. Той ще ви позволява да изпълнявате любимите си програми и под Windows 7. От друга страна обаче виждаме, че Microsoft все още искат да задържат до някъде XP-то… или по – скоро да се отърват от него, но вместо да направят всичко съвместимо си отбиват номера с XP mode.

Windows 7 обаче е близо и скоро ще видим наистина какво ще се окаже. дали ще бъде невероятен и ще измести всичко виждано до сега или пък ще бъде провал точно като Vista. Да не забравяме, че очакваме и Mac OS X Snow Leopard от Apple, но дали MS ще бъдат конкурентни с него? Само времето ще покаже.

Advertisements

Действия

Information

One response

12 05 2009
Aureyr

XP-то си оставя, заради многото фирми, които го ползват, понеже са „свикнали“. Също така, поради споразумението на M$ с производителите на netbook-производителите, които получават по-евтина цана на купуване на OEM лицензи.
Тестове от най-различни източници показват, че седмицата работи отлично на нетбуци, но още не е сигурно, дали M$ ще направят специална цена и за седмицата

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s
%d bloggers like this: