Перфектното отношение към децата

29 05 2009

Провокиран от колегата блогър Иван Савков и публикацията му за отвлечените в Асеновград деца, както и материалите по темата в actualno.com и видеоматериала от НТВ реших, че е крайно наложително и аз да изразя мнение.

Първо не мога да проумея как е възможно две полкини да вземат, очевидно, насилствено две деца. Независимо каква заповед имат не смятам, че когато децата пищят „помощ“ полицаите трябва да правят път на полкините да ги натикат в някаква кола. Това за мен е отвличане, случило се пред очите на полицията, а ние чакаме да ни защитават.

Как е възможно полицаите да спират бащата да спаси собствените си деца при положение, че това е тяхна работа. Ами утре ще дойде бившата ви съпруга с пушка и приспивателни стрелички и набързо бам бам и взима децата, а полицаите може да предложат и да стрелят вместо нея. Скоро може и това да видим. Изглежда децата почват да се превръщат в разменна монета.

Всички разбираме ужаса като цяло, затова аз ще се съсредоточа по  специално върху децата. Представете си да сте на 10 години. Да слязат две непознати жени или пък пропитата ви майка за която си спомняте само как ви е тормозила, да ви хванат както могат и да започнат да ви влачат към някаква кола без да знаете къде отивате, какво ще се случи с вас и дали ще видите близките си отново. Да видите полицаите и да викате за помощ, но те да помагат на похитителите ви, да видите как познатите ви лягат пред колата и рискуват живота си заради вас. Да бъдете отвлечени пред очите на органите на реда.

Как бихте се почуствали? Как бихте могли изобщо да го проумеете? Може ли съзнанието ви да си представи ужаса който те са изпитвали по време на хладнокръвното отвличане.

Каква е тази майка която подлага на такъв тормоз собствените си деца. Може би непряко, но е факт, че децата са получили някакви психологически травми. Невъзможно е да преживееш такова нещо и да останеш невредим. Каква вяра ще имат тези деца в държавата?

Крайно време е да се замислим за нещата които наистина стават около нас вместо да живеем в несъществуваща слънчева страна. Светът не е розов! Важно е да се замислите по въпроса, защото може да се случи и с вашите деца! Сега може да имате идеален брак, но хората се променят и никога не знаете какво и кога да очаквате. Аз лично съм потресен и вече не се чувствам сигурен. Вече знам, че ако се случи нещо, каквото и да е, няма да има кой да ми помогне.

Замислете се!

Advertisements

Действия

Information

One response

31 05 2009
livesoftware

Мда,факт е,че в нашатта държава полицията работи срещу нас.Аз затова смятам,че на полицията едва ли ще се погрижат за теб.На тях хич не им пука.
Откраднаха ми плейера за 60 лв. но полицията неще и да чуе.Човека избяга в гърция.
А питам 60 лв. малко ли са?Само за убийства ли се водят разследвания?
НЕЗНАМ,В ТАЗИ ДЪРЖАВА ПОЛИЦИЯ НЯМА.
Направо и аз съм потресен от това нещо.Отвличат ти децата,а полицията не прави нищо.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s
%d bloggers like this: