Mac Mod: Finder рафтове

31 05 2009

Сега ще поразясня как да направим един малък, но красив и ефектен трик с Finder-а, който ще го накара да изглежда като рафт, когато сте в Icon View. Това се прави наистина много лесно и не ви трябват абсолютно никакви специални умения за да го направите.

Първо ще е необходимо да изтеглите това. Разархивирайте го и си изберете дали ще искате да използвате белите или тъмните рафтове (лично аз предпочитам тъмните). Отидете във папката която искате да изглежда като рафт, натиснете 1. Избепете Show View Options и настройте всичко както е на картинката по – долу.

2Съответно на Background избирате Picture и от Select избирате картинката с рафта, който се си харесали. Би трябвало да сте готови. Много е важна големината на иконите за да получите желания резултат. Ако зададете по – малка/голяма от тази на картинката е възможно разминаване и иконите ви може да не стоят точно на рафта.

В прозореца по – горе можете да отбележите и always open in icon view ако искате прозорецът винаги да се отваря с изглед на икони, а ако желаете можете да натиснете бутонаUse as defaults, за да направите настойките по – горе по подразбиране за всички други папки. Не ви препоръчвам да го правите тъй като при мен се получи така, че нещата в другите папки се събраха на куп и ефектът се изгуби, но можете да пробвате.

Тъй като това е първият ми урок ще се радвам да получа вашето мнение, което можете свободно да изразите с комента. Ще се радвам да знам дали този тип публикации ви харесват и дали бихте желали да видите още.

Advertisements

Действия

Information

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s
%d bloggers like this: