Какво стана на WWDC 2009

8 06 2009

Преди съвсем малко приключи World Wide Developers Conference на Apple.

Разбира се всичко започва със статистика за текущото потребление, цени и т.н. Обичайните неща.

Първото представяне на нещо ново е това на нов модел 15 инчов MacBook Pro. Няма промени по дизайна, но са добавени нова, по ефикасна батерия и SD Card Slot. Лаптопа ще струва $1699.

Сега идва и най – интересната част Snow Leopard. Както знаете това е новата версия на Mac OS X и според Apple е още по – оптимизирана. Първата иновация е разбира се добавянето на поддръжка на Exchange.

Друга иновация е пренаписаният Finder. Обещанията са, че ще работи още по – бързо и ще ни предостави още някои удобни функции като например по – бързо изпразване на кошчето. Ще можете и да преглеждте документи както във Cover Flow обаче в Icon View.

Добавено е и Expose в дока. Просто кликате и задържате върху някоя програма и веднага ще получите изглед към нейните активни прозорци.

Добавено е и запознаване на ръкопис върху Touch Pad-a.

Safari 4 вече не е бета. Версията е достъпна за Tiger, Leopard и Windows.

Нов Quick Time с технология наречена HTTP Streaming. Променен е и дизайна на Player-а.

Във stacks ще можете да се придвижвате по папките. Т.е. вече няма да имате достъп чрез stack само до главната папка, а ще можете да преминавате в другите без да ги отваряте във Finder-а.

Благодарение на Sow Leopard ще можете да се насладите на технологии непознати преди… Благодарение на 64 битовата технология лимитът за RAM паметта ще е 16 милиона гигабайта. Доста… Snow Leopard ще използва и OpenCL, отворен стандарт.

Ако сте потребител на Leopard можете да си закупите ъпгрейд до Snow Leopard само за $29 и $49 за Family Pack.

Толкова за Snow Leopard. Продължаваме с iPhone. Отново статистика за App Store и други неща, която смятам да прескоча. Припомнят какво ново в 3.0 Software-а.
Сега нещо ново: Tethering. С помощта на тази технология ще можете да използвате евашият iPhone като модем без да имате нужда от отделно приложение. Функцията ще раоти с Mac и PC, безжично или жично. Разбира се добавено е и HTTP Streaming.

3.0 Software-а ще е достъпен на повече от 30 езика. За съжаление сред тях не забелязвам български.

Ако случайно изгубите своят телефон ще можете да го намерите с Find My iPhone. Ще можете да изпратите съобщение така, че телефона да звъни дори ако е в безшумен режим докато го намерите под дивана. Ако ли е откраднат ще можете да го накарате да самоизтрие всичката информация на себе си.

Демо на няколко програмки една от които ще е способна да включва и изключва алармат на колата ви… 3,0 ъпдейта ще е безплатен за потребителите на iPhone, а за тези които имат iPod Touch ще е &9.95.

Ето го и новият iPhone – iPhone 3GS! Новият телефон ще е по – мощен и по – бърз обещават от Apple. Ще е снабден и с 3 мегапикселова камера с автофокус… За да фокусирате просто ще докосвате съответното място. Лесно, нали. Разбира се ще може да записва и виде. Качеството е добро…

Телефонът ще е въоръен и с гласови команди. За да ги използвате просто ще трябва да задържите Home бутона. Ще можете да провеждате обадания и да контролирате музикалния плейър. Ще можете да попитате телефона си коя песен изпълнява в момента, а той ще ви отговори.

Ще можете да използвате iPhone-а и като компас. По някога направо се чудя какво още могат да натъпчат в един телефон и винаги ме изненадват. Така и така плащате доста за телефон поне вече ще ви помогне и да се намерите ако се изгубите благодарение на вградените Google Maps. Шегувам се, разбира се. Цената на устройството – $199. Ще можете обаче да закупите и iPhone 3G за само $99!!! Дизайнът не е променен от 3Gто.

Изглежда това беше… Странно е, че не видяхме така очакваният таблет за който толкова много се говореше. Но пък видяхме малко от Snow Leopard.


Advertisements

Действия

Information

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s
%d bloggers like this: