Opera Unite – иновация или провал

21 06 2009

Opera_logoСкоро Opera пусна в BETA услугата Opera Unite. Според тях не е добра идеята да доверяваме информацията си на сървъри, които принадлежат на хора които не познаваме. Opera тврдят, че по този начин губим контрол над информацията и всъщност не знаем какво точно става с нея.

Идеята зад Opera Unite е информацията ни да не преминава през всички тези неизвестни машини, а да се прехвърля директно между двата събеседника независимо дали обменят файлове, снимк, музика или просто чатят. По този начин информацията преминава директно от единия до другия.

Дали обаче проектът ще отбележи огромен успех или ще се срине? Дали тази револционна идея  ще направи повечето сървъри ненужни?

Разбира се, вярно е че поверявайки информацията си на сървъри принадлежащи на непознати не можем да сме напълно сигурни какво се случва с нея, но когато чуем за инициативата на Opera Unite не се замисляме и за плюсовете, които тези незабележими машини ни осигуряват.

Ето го и един кратък клип относно тази нова услуга. Въпреки, че в първия момент си казвате „Супер това е най – яката идея на света“ когато се замислите установявате, че доста издиша!

Advertisements

Действия

Information

3 Коментари

21 06 2009
Димитър Димитров

Кое издиша на идеята?
Услугата е доста иновативна и приложима за лични цели, а с малко планиране може да се развие в огромна P2P мрежа, от типа на торент, DC++ и FTP в едно.Проблема е само в легалността на съдържанието и неговото контролиране, но за това е осигурен известен контрол на достъпа, а за създаването на голяма sharing мрежа можем да почакаме да се развие проекта.Така или иначе, една нова услуга, която улеснява дори само крайния потребител, в никакъв случай не може да се нарече провал.А бъдещето на проекта предстои.

21 06 2009
Axel

Не съм наричал идеята провал. Не можеш да съдиш за една книга само според корицата и. Ако практикуваш така толкова по – зле за теб. Съвета задръж за себе си!

21 06 2009
Димитър Димитров

Охх, човек, не те нападам.Казвам си мнението.Прощавай ако съм ти се сторил прям, но не смятам, че те нападам.

…не се замисляме и за плюсовете, които тези незабележими машини ни Усигуряват….

Съвета е съвет, за да помага!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s
%d bloggers like this: