Microsoft отваря собствени магазини

26 07 2009

microsoft_logoСравнително скоро се появи новината, че Microsoft ще отварят свой собствен магазин подобен на Apple Retail Store. Плановете на компанията на Гейтс обаче са явно не дотолкова да увеличи своите продажби откокото да го направи за сметка на тези на Apple. По случая новите магазини ще са разположени на места в близост до Retail Store-ите на конкурента. По този начин ще целят да отвлекат вниманието от него и да привлекат хората към себе си. И честно казано ако питате мен ще се получи.

Apple са известни със семплия си и удобен дизайн. По същият начин е изграден и всеки един Apple Retail Store. Той е изключително полезен и красив, но хората обичат шарено и ако MS пусне някой магазин с разни шарении по витрините и мигащи лампички в общи линии ще постигне целта си да отвлече вниманието. Като се добави и факта, че един от хората помогнали на Apple в устройството на store-a сега е на страната на Microsoft шансовете се увеличават още повече. Разбира се ако си тръгнал да си купиш мак едва ли ще се отбиеш и ще си купиш PC, но както и да е.

Това което най – вероятно ще стане обаче е следното: в началото, точно след отварянето, магазинът наистина ще се напълни, после обаче ще се изпразни и Apple отново ще си върнат клиентите. А и има една приказка „Once you go mac you never go back“.

Тази стратегия на Microsoft ми се струва най – добра от всички останали напоследък, но ефектът и вероятно ще е кратък. Държа да отбележа, че не съм експерт и все пак не мога да правя професионални оценки, но от наблюдения смятам, че това е най – вероятният изход.

Ако статията ви харесва гласувайте за нея в svejo

Advertisements

Действия

Information

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s
%d bloggers like this: